POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO – BARANJSKA
Trg Lavoslava Ružičke 1, 31 000 Osijek, tel.: +385 31 237 111 
osječko-baranjska uprava > Vijesti > U Informativnom centru u Osijeku potpisan Protokol o preuzimanju darovane ...

U Informativnom centru u Osijeku potpisan Protokol o preuzimanju darovane opreme Policijskoj upravi osječko - baranjskoj

U Informativnom centru u Osijeku potpisan Protokol o preuzimanju darovane opreme Policijskoj upravi osječko - baranjskoj
20. svibanj 2016. -

U prostorima Informativnog centra za prevenciju PU osječko – baranjske, smještenim u Trgovačkom centru Mall u Osijeku, danas, 20. svibnja, održana je svečana primopredaja opreme koju je njemačka policija donirala za potrebe rada Informativnog centra za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske.

Na početku svečanosti zbor učenica Osnovne škole „Sveta Ana“ iz Osijeka izveo je na njemačkom i hrvatskom jeziku „Odu radosti“ te nekoliko prigodnih skladbi.

Neposredno prije samog čina potpisivanja, voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber pozdravila je prisutne, među kojima su bili i dožupan Osječko – baranjske županije Željko Kraljičak te gradonačelnik Grada Osijeka te brojni predstavnici medija te je podsjetila na značaj i čvrste spone bilateralne policijske suradnje Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke u razvoju sustava i transfera znanja na području prevencije kriminaliteta. Istaknula je i da suradnja njemačke i hrvatske policije na području širokog spektra policijskog djelovanja, uključujući i prevenciju kriminaliteta traje već dugi niz godina,m a osim razmjene iskustava i transfera znanja, kao i sudjelovanja u mnogobrojnim zajedničkim EU projektima. Naglasila je kako je hrvatskoj policiji od posebnog značaja dobivena podrška njemačke policije i u materijalno tehničkim sredstvima, koja, od 2000. godine prelazi vrijednost čak preko 4,4 milijuna eura. Nadalje je istaknula da je njemačka policija, o samog početka ključni strateški partner hrvatskoj policiji, što je zasigurno doprinijelo da su preventivne aktivnosti hrvatske policije prepoznate i prihvaćene od šire javnosti kao i etablirane u području prevencije i na europskoj sceni.

Protokol o preuzimanju darovane opreme potpisali su Marco Dirk Weiser, drugi tajnik Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj i časnik za vezu Njemačke savezne policije i zamjenik načelnika PU osječko – baranjske Damir Takač.

Riječ je o audio, foto, informatičkoj i drugoj multimedijalnoj opremi čija ukupna vrijednost iznosi 75.527,00 kuna, a koja će se koristiti u različitim oblicima preventivnog rada policije s građanima, što će ukupno doprinijeti razvoju sustava prevencije u smislu kvalitetnije komunikacije i interakcije s građanima.

U svojem obraćanju gospodin Marco D. Weiser istaknuo je kako mu je velika čast i zadovoljstvo što je danas prisutan ovdje te što u ime njemačke policije može uručiti ovu vrijednu opremu. Uvjeren je da će policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske u okviru svojih aktivnosti te provedbi projekata i akcija uspješno koristiti ovu opremu. Također je istaknuo da se nada i veseli i budućoj suradnji.

Prisutnima se obratio i zamjenik načelnika Policijske uprave osječko – baranjske te je izrazio zadovoljstvo što je dio ovog značajnog događaja te je zahvalio na doniranoj opremi, za koju smatra da će uvelike unaprijediti i olakšati provođenje preventivnih aktivnosti. Istaknuo je i da je dio ove opreme već izložen u Informativnom centru i stavljen u funkciju. Nadalje je rekao da je nabava ovakve opreme plod dugogodišnje suradnje s njemačkim kolegama te je primjer dobre prakse i da će policijski službenici rado i aktivno koristiti opremu u svom radu. Izrazio je i želju i nadu i da će ova policijska uprava i u budućnosti blisko surađivati s kolegama iz Savezne Republike Njemačke.

U okviru spomenutog događanja Policijska uprava osječko-baranjska, zajedno s partnerima, Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek, koristeći doniranu opremu održali su interaktivnu prezentaciju „web detektivi“, u kojoj su sudjelovali učenici Osnovne škole „Sveta Ana“ iz Osijeka. Cilj prezentacije bio je podići razinu svijesti djece i mladih o potrebi sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta, odnosno  informirati djecu i mlade o potencijalnim opasnostima interneta, osobito o sve prisutnijem nasilju među vršnjacima koje se provodi putem društvenih mreža.


Otvorenje svečanosti
Učenice OŠ Svete Ane izvode Odu razdosti
Voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije pozdravila je nazočne

Potpisivanje protokola
Potpisivanje protokolaVijesti za aktualni mjesec:


20.2.2018.Zimski uvjeti na cestama
20.2.2018.Probušio pneumatike
20.2.2018.Razotkriveni počinitelji kaznenih djela
20.2.2018.Prometne nesreće u protekla 24 sata
19.2.2018.Pojačane aktivnosti u prometu tijekom vikenda
19.2.2018.Neovlaštena proizvodnja i promet drogama
19.2.2018.Provalili u osnovnu školu i prodavaonicu
19.2.2018.Požar u vikendici
19.2.2018.Razotkriveni počinitelji kaznenog djela
19.2.2018.Prometne nesreće na području pu osječko – baranjske
16.2.2018.Predstava „Majstori“ u osnovnim školama u Bilju i Kneževim Vinogradima
16.2.2018.Pojačane mjere u nadzoru cestovnog prometa od utorka do četvrtka
16.2.2018.Rezultati pojačanih mjera u prometu
16.2.2018.Zbog prebrze vožnje dobio kaznu
16.2.2018.Razotkriveni počinitelji kaznenih djela
16.2.2018.Prometne nesreće u protekla 24 sata
15.2.2018.Obavijest građanima: nogometna utakmica
15.2.2018.Radni sastanak s predstavnicima lovačkih društava s područja Baranje te predstavnicima Općine Erdut i lovačkim društvima s područja Erduta
15.2.2018.Prometne nesreće u protekla 24 sata
14.2.2018.„Živim život bez nasilja“ – glazbeno – plesni program „Milijarda ustaje“


str.: 1 od 4. Ukupno: 73 zapisa.